De auto

Een team bestaat uit 2 rijders en een auto. Het gaat daarbij te ver om te stellen dat alles wat 4 wielen en een dak heeft mee kan doen maar wij willen wel graag benadrukken dat onze tocht beslist niet alleen bedoeld is voor “dikke 4×4 auto’s”, ze zijn uiteraard zeer welkom maar het is geen voorwaarde.

Een technisch in goede staat verkerende auto, voorzien van winterbanden en(bij voorkeur) wat extra verlichting is voldoende om de tocht te kunnen rijden. Een goedwerkende kachel is uiteraard een must gezien de gemiddelde temperatuur in Scandinavië. Gebruik de checklist als hulpmiddel bij de voorbereiding.

Stuurmanskunst, de onderlinge samenwerking in een team én handigheid in het bepalen van de ideale route op je navigatieapparatuur, zijn belangrijker dan PK’s, aantal aangedreven wielen of prijs van de auto. In principe is iedere straatauto met goede winterbanden geschikt voor deelname. In de aanloop naar het evenement in januari zullen wij de deelnemende teams regelmatig van tips en adviezen voorzien om met je auto zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen en zo veilig mogelijk deel te kunnen nemen. Je hoeft op dit punt letterlijk en figuurlijk het wiel niet opnieuw uit te vinden. Heb je nog vragen of wil je weten of jouw auto geschikt is voor deelname, neem dan contact met ons op.

Volgsysteem

Om de veiligheid van de deelnemers nog beter te kunnen garanderen, zullen alle deelnemende auto’s worden voorzien van een satelliet-volgsysteem. Hiermee weet de organisatie waar een team zich bevindt, wordt de benodigde data verzameld voor de klassementsbepaling en zo kunnen ook de thuisblijvers de deelnemers ‘op de voet volgen’. Praktisch, veilig en leuk!

Het volgsysteem dat in de auto’s is ingebouwd wordt ter beschikking gesteld door Micpoint in Houten. Trots zijn wij om te vermelden dat Micpoint als eerste in Nederland het Keurmerk registratiesysteem heeft mogen ontvangen: keurmerk ritregistratiesystemen

Belettering

BestickeringOp de auto dienen de deelnemers conform de AV stickers van de organisatie sponsoren te plakken volgen onderstaand schema. De stickers worden kosteloos door de sponsor Mindmade in hollandbeschikbaar gesteld en dienen voor aanvang van het evenement aangebracht te zijn, bij de start wordt hierop gecontroleerd.

Banden

Het gebruik van winterbanden is in de landen waar we doorheen rijden wettelijk verplicht en ook praktisch noodzakelijk. Nokian Tyres, onze hoofdsponsor, is de uitvinder van de winterband en stelt aan de deelnemers tegen zeer aantrekkelijke condities geweldige winterbanden ter beschikking die speciaal voor de uitdagende omstandigheden die we op de route tegen komen, ontwikkeld zijn. Als je éénmalig deelneemt aan Navigate North krijg je maar liefst 50% korting op de marktwaarde. Vanwege de betrokkenheid van Nokian Tyres als hoofdsponsor van Navigate North is het rijden op een ander merk winterbanden niet toegestaan, alle deelnemers dienen dus verplicht op Nokian winterbanden te rijden. Meer informatie over de Nokian Hakkapelliitta studed tire R2 vind je hier en in dit promofilmpje op You Tube. Heb je vragen over banden, neem dan contact met ons op.

Navigatieapparatuur

Navigate North is geen ‘optocht’ maar een tocht waarbij je van coördinaat naar coördinaat rijdt, welke je steeds per SMS ontvangt van de backoffice. Ben je aangekomen op het coördinaat, dan meld je je af en ontvang je de volgende bestemming. Het klassement wordt bepaald door zo dicht mogelijk bij de door de organisatie voor iedere deel-etappe bepaalde ideale tijd en/of aantal kilometers te komen. Het gaat dus niet om de snelste (je krijgt meer strafpunten voor te vroeg dan voor te laat aankomen) maar om de slimste weg, welke af kan wijken van de routeplanner op je TomTom. Tijdens onze Belevingsdag medio november zal er een uitgebreide presentatie gegeven worden over navigatiesystemen en het gebruik er van.
Micpoint1

Verlichting/ Overige technische vereisten

Wij hebben aangegeven dat in principe bijna iedere auto geschikt is om deel te nemen. Wel is aan te bevelen om aandacht aan je verlichting te besteden en indien nodig extra lampen te monteren. De straatverlichting rondom de Noordkaap is niet optimaal en gezien het feit dat het maar enkele uren per dag licht is in die tijd van het jaar, is dat voor de veiligheid noodzakelijk. Het helpt je om plotseling overstekende elanden makkelijker te ontwijken. Tijdens de belevingsdag is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens een technische sessie die dan gehouden zal worden, wij weten dat deelnemers elkaar onderling op dit onderdeel ook weten te vinden. Na inschrijving krijg je toegang tot onze checklist met verplichte en gewenste zaken. Voor meer informatie over verlichting kun je je wenden tot De Verstralershop. Als je aangeeft via Nokian Navigate North te komen krijg je een mooie korting op de aanschafprijs.

Heb je nog vragen over de auto of wil je meer info over eventuele specificaties aarzel dan niet omcontact met ons op te nemen, wij helpen je graag verder.