Ieder team dat deelneemt aan dit avontuur bestaat uit 2 vaste bestuurders die minimaal 23 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De samenstelling van het team mag na de start niet meer gewijzigd worden. Het deelnemersveld blijkt in de praktijk op meerdere punten zeer gevarieerd; zowel in leeftijd als in het soort auto waarin de 7000 kilometer worden afgelegd. Wij zagen broers die het als een manier zien om de onderlinge band weer aan te halen (of niet, dat zal de week leren….), echtparen die het als een ultieme relatietest beschouwen, deelnemers die uit de sleur(hut) willen en ditmaal eens kiezen voor het koude noorden in plaats van het zonnige zuiden.

Die-hards die kiezen voor de ultieme ervaring en de kick van het autorijden maar ook natuurliefhebbers die het als een kans zien om (weer) kennis te maken met uniek winters Scandinavië. Kortom, iedereen is welkom als deelnemer aan dit unieke avontuur als je ouder bent dan 23 jaar én legaal auto mag rijden. Of je het ook kunt laten wij dan het klassement bepalen….

Overtuig jezelf ervan dat je gezond en in een fysiek goede conditie aan de start verschijnt en dat je voorbereid bent op een paar nachtjes doorhalen; zowel in de auto als in het hotel. Zoals al eerder op de site aangegeven overstijgt deze tocht ruimschoots het ‘rondje om de kerk’, wees je daarvan bewust als je je inschrijft.