Voor ons is dit om twee redenen een thuiswedstrijd.

Allereerst voor onze auto, een Volvo Xc70. Een auto gebouwd en ontworpen om de extreme Scandinavische elementen te trotseren. Zeg maar het huismerk van de Noor-Europese bevolking. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat het avontuur niet kan mislukken door het materiaal. Dat legt natuurlijk wel een druk bij ons neer als bestuurders, want ligt het bij het eventuele mislukken van deze reis niet aan de auto, dan moet het wel een falen van ons zijn. Dus voor ons geen excuses!!

Daarnaast is het een thuiswedstrijd vanwege onze sponsor, Alecs BV uit Alphen aan den Rijn. Alecs.bv is nauw betrokken bij de voorbereidingen van ons team voor Navigate North 2016, een heeft een jarenlange ervaring in de Scandinavische landen om met de steenkoude winters om te gaan. Zij hebben een systeem ontworpen om voetbalvelden te verwarmen in de noordelijke landen. Met groot succes hebben zij zich al bewezen in het gevecht tegen sneeuw en de extreem lage temperaturen.
Met hun kennis en adviezen hopen wij ons voordeel te kunnen doen.

Ook bij ons ligt de prioriteit in de uitdaging om het klimaat rond de poolcirkel te bedwingen. Maar daarnaast is er ook het streven om te scoren bij het competitie-element van deze reis.
Voor ons is 2016 de eerste keer dat we meedoen aan het poolavontuur van Navigate north. We hebben er bijzonder veel zin in en verwachten met andere teams een sportieve maar vooral ook gezellige tijd te hebben.

Gertjan Lammers

Piloot Gertjan Lammers:

Gertjan zijn rijervaring heeft hij voornamelijk opgedaan in snellere auto’s. Hij is zich er terdege van bewust dat een trip van duizenden kilometers door de sneeuw van een andere orde is. Toch heeft hij de overtuiging zijn ervaring met de snelle kilometers te kunnen toepassen tijdens de tocht door de sneeuw.
Zijn gedrevenheid die hem ook kenmerkt in het gewone leven, zal hem in ieder geval van pas komen.
Gertjan kan niet wachten om te vertrekken en is tot op het bot gemotiveerd de reis tot een succes te maken

Lammers

Leen Persoons

Piloot Leen Persoons:

Leen is al eerder de poolcirkel gepasseerd, alleen niet als een kilometervreter die 7.000 kilometer dwars door moeilijk begaanbaar gebied in zo’n korte tijd bedwingt.
Hij heeft er vertrouwen in om samen met co-piloot Gertjan de Volvo veilig door middel van ad-hoc te nemen beslissingen snel en effectief aan de finish te brengen.
Leen vind de reis een enorme uitdaging. Natuurlijk het reizen door verschrikkelijk mooie landschappen, en stiekem ook een hoge eindklassering prikkelen om snel te starten. Maar vooral ook de gezelligheid en de omgang met andere teams vind hij erg leuk.

Leen

Volvo XC70

De mooiste Volvo XC70 onder de deelnemende auto’s
speciaal voor dit evenement uitgerust met 4 wielen en een links en rechtsom draaiend stuur.
natuurlijk ook een mooi navigatiesysteem uit 2001 de originele dus zonder de laatste update.

auto

Ons Goede Doel

Onze Sponsoren

banner